• Tijdelijke Acties

    -25€ korting van 20.09.2022 tot 20.12.2022

    Geldig op alle fotoreportages besteld voor 20 december 2022 en waarvoor een voorschot werd betaald (vermelding KORTING WEBSITE bij bestelling)

    Aparte formules voor portfolio shoots

    Ook geldig als kadobon (voor jezelf of je geliefde). Inclusief enkele, volgens jouw voorkeuren, zeer professioneel bewerkte foto's die je digitaal in hoge resolutie ontvangt! Klik hieronder op "meer info" voor uitgebreide uitleg en prijzen.

    Actie voor communie (of lentefeest) fotografie 2023

    Voor de allermooiste foto's van uw kind, in de botanische tuin van De Letterhoeve of op locatie. Inclusief professioneel ontworpen kaartjes. Klik hieronder voor "meer info".

    meer info

    Tips voor mooie foto's

    Neem tijd voor een grondige bespreking

    Elkeen is anders, smaken verschillen. Het zijn klassiekers maar tenslotte heb ik maar één echt doel : mijn klant supermooie professionele foto's bezorgen die hij of zij zal blijven koesteren en generaties meegaan. Ik werk in allerlei stijlen (van retro tot heel modern) en pas me makkelijk aan aan diverse werelden. Vooraf doelgericht praten over locaties, verschillende lichtmogelijkheden, kleurcombinaties,.. Alles goed vooraf overleggen zorgt ervoor dat wij niet alleen elkaar al wat leren kennen vooraf maar vooral dat ik (en mijn klant) op een zelfde golflengte zitten. Heel vaak hoor ik mensen zeggen dat ze niet heel goed weten wat ze juist willen maar ik denk in beelden. Ik zie vooraf allerlei mogelijkheden en krijg heel veel inspiratie door juist met hen te praten, ik luister, stel vragen, toon eventueel wat voorbeelden of maak een schets en voor je het weet zit je al helemaal mee in datgene waarvoor je bij mij terecht komt. De magie van fotografie, nog voor een foto genomen is...

    Bereid je goed voor!

    Prachtige foto's onstaan vaak in onverwachte momenten maar bepaalde delen heb jij ook zeker zelf in de hand. Jouw kledij (je mag gerust meerdere setjes meebrengen, in de bespreking vooraf kan ik ook allerlei tips geven), je haarsnit, eventuele accesoires,... kunnen een heel verschil maken! Wees ook gerust kritisch naar mij toe, ik hoor graag jouw ideëen en misschien zijn er ook bepaalde stijlen of pozes die jouw voorkeur hebben? Professionele modellen en acteurs oefenen heel vaak voor de spiegel, kan je vooraf ook eens doen, maar ik ben ook jouw spiegel. Tijdens een shoot toon ik regelmatig enkele van de juist genomen foto's zodat je ten alle tijde kan zien en indien gewenst bijsturen. En kan je zien of je haar nog goed zit...

    Don't stress!

    Het merendeel van mijn klanten zijn geen professionele modellen! Maar jij kan wel volledig op mijn professionaliteit vertrouwen. Ik werk dagelijks met mensen en heb heel veel plezier in mijn job en dat werkt aanstekelijk. Je zal zien hoe snel het ijs gebroken is, zelf al ben jij overtuigd dat je niet fotogeniek bent, het is mijn taak om het beste in jou naar boven te brengen. Juist daarom weet je nooit perfect hoe lang een shoot zal duren en neem je ook best voldoende tijd. Breng gerust iemand mee als dat jou geruster stelt, ik kan altijd een hulpje gebruiken ;-)

    De Letterhoeve!

    Sinds 2006 een heel bijzondere locatie. Indrukwekkende natuur, majestueuze pauwen en andere diertjes, meer dan 70 verschillende soorten vruchten... Guaves, zapotes, papaya's, granaatappel, amandelbomen, een tuin vol ontdekkingen!

  • Wat over mezelf

    Een passie voor creativiteit.

    Al van jongsaf deelde ik de passie van het vastleggen van unieke momenten. Het weergeven van zoveel mogelijk gevoel, verhaal en schoonheid in één beeld. En ondanks dat zie je mij niet altijd met een camera..

    lees verder

    biografie

    1970
    Geboren als zoon van een fotograaf, temidden van een artistieke familie zet ik de lijn verder (4 generaties fotografie, sinds mijn overgrootvader Oscar, een van de Vlaamse pioniers in de fotografie).
    1996
    Na studies in informatica, bedrijfsbeheer en artistieke fotografie start ik mijn eigen zaak "Foto Fredrik" te Aalst.
    2006
    Een nieuw project in mijn leven : De Letterhoeve, een zuiderse feestlocatie, sinds 2022 ook exclusief vakantieoord. Een klein zuiders paradijsje, geïnspireerd door de verre reizen en de vele feesten als artistiek fotograaf.
    2022
    Vandaag leef ik in alle rust in ons eigen gecreëerd paradijs, De Letterhoeve, samen met mijn partner Karen en 2 zonen Oscar en Lennert.

    Variaties

    Elk onderwerp, elk moment kan je op een oneindig aantal manieren vastleggen.

    Elke foto vraagt een andere aanpak, aangepast aan het onderwerp, het gewenste resultaat en de voorkeuren van mijn opdrachtgevers. Het is mijn taak om hier datgene uit te halen welk juist mijn werk uniek maakt en mijn klant tevreden.


    Waar het allemaal begon

    Heel lang geleden, op een heel bijzondere dag... Mijn overgrootvader, Oscar, hier aan het werk aan de retouche van een communiefoto. Mijn oudste zoon heb ik ook Oscar genoemd. Wie weet...



    Babyfotografie, een kunst apart.

    Een foto van de kleine Chloë. Genomen in UZ in Brussel in een daar geïmproviseerde fotostudio. Ik vind het heerlijk om, zoals hier, de vrijheid te krijgen om er iets gewaagds artistieks van te maken (wacht maar tot je het geboortekaartje ziet dat ik voor hen maakte...)



    Lynn en Marijn, trouwuitnodiging

    Het fotograferen van groepen vraagt dan weer een heel andere aanpak dan hoe je een pasgeborene fotografeert, ik vind het heerlijk om grote groepen te mogen 'dirigeren' en vormen tot een unieke foto.



    Roofvogels op De Letterhoeve

    Ik werk heel vaak samen met dieren, (honden en katten, puma's, slangen, roofvogels etc...), ook zij vragen een heel andere aanpak. Rust en geduld, maar ook weten hoe je hun nieuwsgierigheid opwekt. Wanneer je ze juist benadert zijn dieren soms verbazende acteurs.



    Beste vrienden

    Mijn jongste zoon Lennert, samen met de kleine Croocky, onze Ierse Wolfshond.



    Artistieke composities

    Winterzicht. Detailfoto hier op De Letterhoeve. Compositie, structuur, licht, perspectief...

  • Diensten

    Op de werkvloer

    Ik ben artistiek fotograaf en werk in tal van stijlen, maar het liefst met mensen (of dieren). Ik kan me heel goed aanpassen aan de wensen van mijn klant maar enige artistieke vrijheid is voor mij wel noodzaak om juist dat extra uit een foto te halen. (Foto links door Dana Van der Elst).

    meer...

    specialisaties

    Wat voorbeelden

    Eventfotografie

    Events, bedrijfsfeesten, de lijst van nationale en internationale bedrijven waarvoor ik reeds mocht werken is heel lang. Ook scholen, eventbureau's en andere agentschappen maken regelmatig gebruik van mijn diensten. Kwaliteit, betrouwbaarheid en discretie worden bij hen vaak erg op prijs gesteld.



    Studiofotografie

    Met een heel team assistenten of alleen, volgens aanwijzingen van de klant. Studiofotografie geeft de fotograaf vaak een grotere controle over licht, omgeving en achtergronden maar is voor modellen soms een stuk "cleaner" en wat ongemakkelijker. Ik werk ook met mijn "verplaatsbare" studio, soms met een team van enkele tientallen mensen rond me. (Op deze foto: Lindsey Pfaff voor Cosmo Pharma)



    Ontwerpen allerhande

    Visitekaartjes, websites, kalenders, boeken, kunstopstellingen... Van idee tot eindproduct. Mijn werk staat in verschillende schoolboeken, maar ook tal van andere grootschalige producties (Project De Beautybijbel bij Standaard Uitgeverij waar ik met tientallen modellen zowat alle fotografie deed voor een lijvig fotoboek, of verschillende artistieke projecten voor de overheid die in heel België, in elke stad verschenen).



    What's it gonna be?

    Onbeperkte mogelijkheden in fotobewerking, ontwerpen van creatieve uitnodigingen, exclusieve geboortekaartjes... Voor wie iets heel persoonlijks zoekt.



    In alles zit schoonheid.

    Ervaring met licht, vorm en kleurcomposities in de meest uiteenlopende onderwerpen.



    Grootse verbeelding

    Hoe groter de uitdaging hoe plezanter. U brengt het idee en ik voer het uit. Deze filmaffiche werd gefotografeerd vanuit het Kinepolis Complex te Brussel.

  • wat ik bied

    De hoogste professionele kwaliteit

    En correcte werkethiek. Ik aanvaard uitsluitend opdrachten waar ik zelf ook achter sta en waarbij ik ook enige vrijheid krijg om mijn creativiteit te uiten.

    meer info

    prijsinformatie

    Transparantie is belangrijk. Vooraf duidelijke afspraken, een grondige bespreking en alles uitgeschreven in een overzichtelijk draaiboek op papier of mail. Geen onverwachte kosten of onaangename verrassingen, in mijn werk ben ik een controlefreak (met veel humor, indien gepast). Binnen België worden geen vervoerskosten gerekend. Bij de meeste opdrachten ontvangt u alle genomen foto's digitaal (via WeTransfer of op DVD naar keuze). Indien gewenst kan ik u ook professioneel bewerkte foto's leveren. Zowel ingekaderd, op doek, pvc, aluminium, glas of in een album (zeer veel variatie hierin!). Indien deze vrij is kan u voor elke opdracht ook gratis gebruik maken van onze eigen zeer fotogenieke locatie De Letterhoeve (niet in de winterperiode beschikbaar). Albums, nabestellingen en vergrotingen kunnen nog vele jaren na de opdracht worden besteld (ik raad u toch aan steeds uw originele bestanden ook goed te bewaren, extra kopieën kunnen tegen vergoeding worden bekomen).

    Prijslijst (louter indicatief)

    Kleine opdracht (max 1 uur, onbeperkt aantal foto's) op locatie. Inclusief bespreking vooraf.
    € 350.00
    Halve werkdag reportage (max. 4u. Onbeperkt aantal foto's).
    € 475.00
    Volledige werkdag 8u (evt met niet aangerekende pauze tussendoor. Onbeperkt aantal foto's)
    € 895.00
    extra uur overdag (voor 20u)
    € 65.00
    extra uur aaneensluitend na 20u (voor 8u30 's ochtends)
    € 85.00
    Uurprijs assistent afhankelijk van de taakbespreking (Make-up assistente, kapper, decorateur, foto-assistent,...)
    € ??.??
    Studiokost middelgrote studio, inclusief materiaalkost, verwarming, kledingsruimte, douche, koffie en drankjes
    + € 75.00
    Professioneel huwelijksalbum (na de reportage), elke foto artistiek bewerkt in de hoogste kwaliteit, inclusief album
    vanaf € 750.00
    Aparte formules rond babyfotografie, communiefotografie (incl. drukwerk, album, kaders...) Afhankelijk van uw wensen
    vanaf € 375.00
    Iedere opdracht is uniek maar deze prijzen geven een betrouwbare indicatie.
    Gelieve bij een prijsaanvraag ook steeds de datum en plaats te vermelden.
  • Fredrik De Decker

    De Letterhoeve (enkel op afspraak!)

    Kerkstraat 21,
    9521 Letterhoutem
    Telefoon: +32 474 773 659
    E-mail: Fredrik@FotoFredrik.be

    contacteer mij

  • Privacybeleid en reglement

    Zoals algemeen bij wet vastgesteld geldt ook op mijn beelden de wet van het auteursrecht. Hiermee wordt bedoeld dat de koper of opdrachtgever van een foto of opdracht hiermee niet het recht verwerft tot openbare publicatie in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur (in dit geval de fotograaf) tenzij vooraf schriftelijk bedongen.

    In de meeste gevallen (bij publicatie of gebruik op websites en sociale media) is, wat mij betreft, mijn naamvermelding (als fotograaf) en/of eventuele verwijzing naar mijn website voldoende. Bij twijfel kan u mij steeds contacteren.

    Op deze website staan honderden foto's van honderden mensen. Ik vraag standaard bij bepaalde fotoreportages toestemming aan klanten om eventuele foto's (zeer beperkt) in digitale media te gebruiken. Mocht u toch hier een foto vinden die u hier liever niet ziet staan (ik ga hier uiteraard steeds met het meeste respect mee om) kan u mij steeds contacteren en zal ik deze zonder verdere vragen onmiddellijk verwijderen.

    Een bestelling is pas finaal zodra er ook een voorschot werd ontvangen. Een bankoverschrijving is een wettelijk bewijsmiddel van betaling. Indien u graag meer info wenst of een reportage wenst te bestellen vermeldt u best direct de betreffende datum zodat ik kan nakijken of uw datum effectief nog beschikbaar is. U kan dan steeds een optie nemen na onderling overleg (deze is beperkt tot enkele dagen!). Na betaling van uw voorschot ligt uw datum ook vast. Betaalde voorschotten worden niet terugbetaald. Mits gegronde reden kan een datum, uitzonderlijk worden verplaatst (mits voldoende op voorhand besproken).

    Al mijn prijzen zijn inclusief 21% BTW, vermelde prijzen zijn louter indicatief. Eventuele acties zijn niet cumulatief. Elke opdracht en prijs wordt schriftelijk (meestal via mail) bevestigd.

  • EEN "KIEKJE" OF EEN WAARDEVOLLE ARTISTIEKE FOTO

    Op een knopje duwen kunnen we allemaal wel...

    Ik doceerde fotografie aan verschillende scholen. Waarbij alles start met een goede kennis van techniek, de verschillende soorten licht, een grondige kennis van kleurtemperatuur, kleurcompositie, kadrering,...

    Maar fotografie is zoveel meer dan het juiste gebruik van de variëteit aan brandpuntsafstanden, van werken met perspectief en het juist instellen van je asa waarden. Tegenwoordig is de technologie zover gevorderd dat elkeen wel een foto kan maken. Op een knopje duwen kunnen we allemaal wel. En haast iedereen heeft wel een camera in zijn smartphone. Zoals velen ook al duizenden jaren de mogelijkheid hebben om een tekening te maken...

    Fotografie is voor mij zoveel meer dan enkel dat knopje indrukken. Zoals het voor een schilder niet echt uitmaakt welk penseel of doek hij gebruikt. Fotografie is magie. Het is psychologie, het vertellen van een verhaal, het vangen van juist dat ene beslissende, gecondenseerde moment welk datgene weergeeft wat de toeschouwer elke keer opnieuw terugbrengt naar iets wat anders allang verloren zou zijn geweest.

    En hierin is ook ervaring cruciaal. Juist kunnen anticiperen vraagt een goede voorbereiding en een uitgebreide ervaring om zo, zo onopvallend mogelijk, zonder het moment te verstoren, dat ene kostbare moment dat nooit meer terugkomt voor eeuwig vast te leggen.

    Als fotograaf kom ik telkens opnieuw in andere werelden, beleef ik vaak de meest intense ogenblikken uit iemands leven en is het mijn taak om de essentie van dat beetje magie te vangen in juist die fractie van een seconde. In een beeld dat meer is dan een weergave, maar voor mijn klant "dat beetje magie" is, een venster naar een herinnering waar hij dankzij die foto ten alle tijde terug in kan stappen en herbeleven. Of het nu een huwelijk is, een geboorte of een artistiek portret, een fotoreeks voor een schoolboek of een internationale brochure rond de integratie van allochtone groepen in Europa, elke foto blijft mijn betrachting om er zoveel mogelijk karakter en verhaal in te leggen.

    Een ziel weergeven in een portret vraagt een juiste voorbereiding. Een open en warm contact met je onderwerp, het aanvoelen, kwetsbaar opstellen, het juiste respect en vaak ook de nodige humor. Eén hartslag, één knippering kan een wereld van verschil maken.

  • Meer info over de (tijdelijke) acties

    KORTING VAN 25€ voor elke nieuwe reportage bestelling van 15 september tot 20 december 2022

    -25€ voor elk type fotografie (locatie of studio) (portret, baby, reportage, portfolio, dieren...) spelregels : - binnen de kantooruren (9u-17u) - ma di wo do en vrijdag - actieradius Aalst - Gent (indien verder dan 20km +0.50cent/km) - niet cumuleerbaar met andere kortingen (exclusief geldig voor reportages) - Geldig t/m 15 november 2023-- Deze actie telt ook voor bestelde reportages die in 2023 doorgaan, doch het voorschot dient voor 20 december te zijn betaald en de korting duidelijk vermeld bij de bestelling.

    DE VERSCHILLENDE FORMULES VOOR PORTFOLIO's

    1 A. Formule portfolio locatie Namiddag van 14u tot 17u verschillende locaties (natuur, industrieel,...) verschillende stijlshoots uitgebreide bespreking Inclusief minstens 50 heel verschillende foto's inclusief 8 bewerkte foto's naar keuze Alles digitaal aangeleverd in hoge resolutie ***450€***

    1 B. Formule portfolio 2 Studio Namiddag van 14u tot 17u Inclusief aparte kleedkamer, opmaakruimte en douche tal van professionele effecten (windturbine, uitgebreide decors, veel mogelijkheden in achtergronden, accesoires,...) verschillende stijlshoots naargelang uw voorkeuren (zeer groot aantal mogelijkheden) Inclusief minimum 50 kwalitatieve foto's inclusief 8 bewerkte foto's naar keuze Alles aangeleverd in hoge resolutie optie : hairstylist, make up artist,... Alles digitaal aangeleverd in hoge resolutie ***495€***

    1 C. Formule portfolio "From Super Star to Super Art" Van 9u30 tot 17u Uitgebreide fotoshoot zowel op locatie als in studio Inclusief 15 artistiek bewerkte foto's Alles digitaal aangeleverd in hoge resolutie Inclusief fotokunstwerk (museum kwaliteit) reuze formaat (80x120cm, ook veel andere formaten mogelijk) keuze uit : ingekaderd fotocanvas (zeer mooi kwalitatieve afwerking op doek) foto in hoogglans op plexiglas (glas 6mm, extra sterk met bevestigingsmogelijkheden) foto op metaalplaat 80x120cm ***950€***

    2. Formule Communie - Lentefeest Fotografie op locatie naar keuze kan ook op De Letterhoeve zonder meerprijs! Grote variatie aan foto's Foto's digitaal geleverd in hoge resolutie Inclusief 25 gepersonaliseerde kaartjes in mooi doosje ***375€***

    Een ziel weergeven in een portret vraagt een juiste voorbereiding. Een open en warm contact met je onderwerp, het aanvoelen, kwetsbaar opstellen, het juiste respect en vaak ook de nodige humor. Eén hartslag, één knippering kan een wereld van verschil maken.