top of page

CDI-PROJECTS

Innovatie in Energie Management

Bouwen aan een wereld met hernieuwbare energie

Home: Welcome
Energiemanagement: de sleutel voor een succesvolle energietransitie

Energiemanagement: de sleutel voor een succesvolle energietransitie

Video afspelen
Home: Video Player
iotworlds_wifi_smart_home-scaled.jpg

LUKA

LUKA is het nieuwe energie management systeem van CDI-Projects.


Energiemanagement is het opvolgen en sturen van de energiestromen in je woning of gebouw.


De voornaamste doelen van energie management zijn het maximaal gebruik maken van de zelf geproduceerde energie, het vermijden van piekverbruik en het afnemen van stroom van het elektriciteitsnet wanneer die het goedkoopst is.

Home: Welcome

WAAROM ?

Met het LUKA energiemanagement systeem van CDI-Projects krijg je direct inzicht en controleer je de energiestromen van je huis of gebouw eenvoudig vanuit één centrale app.

Hoeveel energie wek ik op, neem ik af en hoeveel verbruik ik? Een hogere energie-efficiëntie zal je energiekosten aanzienlijk doen dalen. Deze daling heeft weer een positief effect op het klimaat. Daarnaast bespaart een geautomatiseerd energiemanagement je veel tijd.

smartmockups_ll285c5z.jpg
Home: Welcome
a750c06ccd6f723a8070c1dcb68a3f7acab0d1be.jpg

LUKA zal de energiestromen in je woning of gebouw monitoren, aansturen en optimaliseren.

Het systeem heeft een aantal doelstellingen:

  • Het eigenverbruik maximaliseren (injectie minimaliseren) van PV-installaties (bijvoorbeeld zonnepanelen)

  • Afnamepieken van het net afvlakken
    (capaciteitstarief minimaliseren)

  • Batterijen (thuisbatterijen of die van voertuigen) opladen aan de goedkoopste tarieven

Zowel een thuisbatterij, een laadpaal als een warmtepomp kunnen een ingebouwde energy-manager hebben. Doordat ze zonder een centraal management systeem niet met elkaar communiceren werken ze niet samen. Ze kunnen elkaar zelfs tegenwerken!

Onze energie-manager is een geïntegreerd systeem die alle deelnemende apparaten optimaal aanstuurt!

Home: Welcome

LUKA IS EEN CENTRAAL ENERGY MANAGEMENT SYSTEEM (CEMS). HOE WERKT DAT EIGENLIJK?

Alle componenten in een gebouw sturen gegevens door die binnen komen in het CEMS. Die gegevens worden vervolgens verwerkt en beoordeeld. Dit zorgt ervoor dat het CEMS de juiste bevelen aan de componenten in het gebouw kan geven.

Smart phone with weather forecast on screen.jpg

SLIMME AANSTURING VAN JE THUISBATTERIJ

's nachts berekent LUKA aan de hand van de weersvoorspelling hoeveel energie je zonnepanelen de komende dag zullen opbrengen. Hierdoor kunnen we de juiste capaciteit van je thuisbatterij reserveren om het eigenverbruik te maximaliseren. De rest van de capaciteit wordt gebruikt om verbruikspieken op te vangen of goedkope elektriciteit op te slaan voor later op de dag.

VERBRUIKERS SLIM AANSTUREN

Om het eigenverbruik te maximaliseren moet het energieverbruik zoveel mogelijk afgestemd worden op de opwekking van je zonnepanelen.

Zonnepanelen op het dak
Image by Andrey Metelev

AFNAMEPIEKEN VAN HET NET BEPERKEN

Vanaf 1/1/2023 betaal je voor pieken in je verbruik. Die kunnen opgevangen worden door je thuisbatterij te laten inspringen, je auto trager te laten opladen of je warmtepomp tijdelijk te laten pauzeren.

GOEDKOOP LADEN

Wie een dynamisch elektriciteitscontract afsluit kan zijn wagen laten opladen als de prijs laag is. Je kan ook je thuisbatterij opladen aan de laagste (zelfs negatieve!) tarieven en ze laten ontladen bij de hoogste tarieven.

Oplaadpunten Eve Single Pro Alfen wit thuis zoom_.jpg
Home: Diensten

WAT KUNNEN WE VOOR U BETEKENEN?

LUKA (CEMS)

CDI-projects installeert LUKA bij jou thuis of in je bedrijf. Alle technieken worden aangesloten en de software wordt volledig op jouw installatie afgesteld.

luka.jpg

SLIMME THUISBATTERIJEN

Heb je nog geen thuisbatterij? Geen probleem. CDI-projects installeert voor jou een aanstuurbare thuisbatterij van topkwaliteit aan een competitieve prijs.

thuisbatterij-iinno-benelux1682-fullscreen.jpeg

SLIMME LAADPALEN

Nog geen laadpaal? Wij installeren voor jou een Alfen laadpaal van topkwaliteit die compatibel is met LUKA.

Oplaadpunten Eve Single Pro Alfen wit thuis zoom_.jpg

LUKA KNX INTEGRATIE

Je hebt al KNX-domotica die we uitbreiden met het LUKA energiemanagement systeem van CDI-Projects

slimme-woning-750x400.jpg
Home: Diensten

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN ?

Klanttevredenheid staat bij CDI-Projects op de eerste plaats. We houden van duidelijke afspraken, transparante offertes en nauwkeurig projectmanagement. Voor elke uitdaging, groot of klein.

Home: Testimonials
zonnepanelen huis.png

HET ENERGY MANAGEMENT SYSTEEM VAN VINCENT EN EVELINE

'We zijn altijd al bezig geweest om onze energiekost en ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We hebben al een aantal jaren zonnepanelen en sinds kort zijn we overgestapt op een elektrische auto. Wat er nog ontbrak was het overzicht en de controle over onze energieafname -en opwekking. Nu hebben we een systeem dat onze energiestromen regelt en onze factuur verlaagt. 

Vincent & Eveline

 - De Pinte - België

LUC VERCRUYSSEN

Industrieel Ingenieur Electronica & Bestuurder van CDI-Projects

Al van kindsbeen aan ging ik met mijn vader mee naar de werven waar hij elektrische installaties installeerde. De technologische microbe die ik daar opdeed heeft me nooit meer losgelaten. Na 14 prachtige jaren als projectmanager bij Alcatel Mietec heb ik de stap gezet om mijn ervaring om te zetten in een eigen onderneming die zich specialiseert op het gebied van energiemanagement en slimme gebouwen. In een snel veranderende technologische markt bieden we met CDI Projects glasheldere oplossingen die mee kunnen groeien met deze veranderingen.

DSC_2790.jpg
Home: About
Home: Tekst
bottom of page